Френският моден гигант Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) придоби мажоритарен дял от

...
Френският моден гигант Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) придоби мажоритарен дял от
Коментари Харесай

LVMH влезе с мажоритарен дял в прочутата марка за сандали Birkenstock

Френският фешън колос Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) придоби мажоритарен дял от немския производител на фамозните сандали Birkenstock, съобщи Франс прес.

Размерът на договорката не бе оповестен, само че съгласно медии тя се прави оценка на 4 милиарда евро. Германската фешън марка уточни, че инвестицията ще ѝ помогне да се разрасне на многообещаващи пазари като Китай и Индия, както и да финансира създаването на личен уебсайт и разширение на главния си цех в немския град Гьорлиц.

Създадена през 1774 година в Лангем-Бергхайм от обущаря Йохан Адам Биркенщок, компанията отваря първата си фабрика в Германия през 1925 година, напомня Българска телеграфна агенция. Тя към момента е благосъстоятелност на потомци на създателя - братята Алекс и Кристиан Биркенщок, и продължава да създава обувките си в Германия.

Birkenstock е учредена преди близо 250 години и се е трансформирала в една от дребното емблематични марки в обувния бранш. Напълно оценяваме марката и дългото й завещание, показва притежателят на Ел Ве Ем Аш, милиардерът Бернар Арно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР